Ελλάδα

Ανέβασε ρολά η εστίαση: Τραπέζια με αποστάσεις και μασκοφόροι σερβιτόροι

25.05.2020 | 16:51 Eνσωμάτωση

Στο Κολωνάκι, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα βρέθηκε η κάμερα του MEGA και κατέγραψε την πρεμιέρα της εστίασης

Τα καφέ ανέβασαν ρολά, τα τραπεζάκια τοποθετήθηκαν με αποστάσεις. Τα πάντα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Στις κουζίνες, στους μπουφούδες, στο σερβίρισμα. 

Ο Κώστας Στάμου, βρέθηκε σε ένα γνωστό κατάστημα στο Κολωνάκι. Μίλησε με τον κ. Ηλία Καραθανάση, σερβιτόρο του μαγαζιού όπου εξήγησε το πως σερβίρονται πλέον οι πελάτες.

«Πολύ πιο δύσκολα από ότι με το προηγούμενο καθεστώς. Στην αρχή ήταν μουδιασμένος ο κόσμος, όμως σιγά σιγά άρχισε να έρχεται ο κόσμος».

Λιγότερο αυστηρά τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί ο κόσμος ήταν πιο συγκρατημένος, όμως σιγά σιγά οι αποστάσεις δεν κρατούνταν όπως θα έπρεπε. 

Ο κόσμος κυκλοφορεί, είναι ευδιάθετος και χαμογελαστός στη συμπρωτεύουσα όπου οι σερβιτόροι με γάντια και μάσκες τον εξυπηρετούσε. 

Τραπέζια στον ήλιο και στην Πάτρα, όπου η πρεμιέρα της εστίασης έγινε με χαμόγελο και καλή διάθεση. Αρκετά δύσκολο το σέρβις με την μάσκα λένε οι υπάλληλοι που κρύβουν πλέον το χαμόγελο. 

Ο Γιάννης Πετρόπουλος υπέυθυνος καταστήματος εστίασης μίλησε για τον «αγώνα» με τις… μεζούρες ώστε να είναι τα πάντα όπως προβλέπει ο νόμος και οι καταστηματάρχες να επιστρέψουν με τη σειρά τους στην κανονικότητα.