Ελλάδα

Ανέβασαν ρολά τα καταστήματα εστίασης – Ευδιάθετοι οι πρώτοι πελάτες

25.05.2020 | 09:47 Eνσωμάτωση

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τα μαγαζιά της εστίασης, που σήκωσαν ρολά μετά από σχεδόν δύο μήνες που παρέμειναν κλειστά ως έκτακτο μέτρο στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε ένα παραδοσιακό καφενείο του Πειραιά, όπου ήδη από το πρωί οι μόνιμοι θαμώνες είχαν επιστρέψει στο σημείο συνάντησής τους απολαμβάνοντας τον καφέ τους.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι θαμώνες του καφενείου, είναι πολύ χαρούμενοι που επέστρεψαν και μπορούν μαζί όπως παλιά να απολαύσουν το καφέ τους, ενώ αστειευόμενοι τόνισαν πως τόσο καιρό που είχαν συνηθίσει κλεισμένοι μέσα το σπίτι, τώρα τους κακοφαίνεται.

Χαρούμενη αλλά συνάμα προβληματισμένη η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, που περίμενε το άνοιγμα καθώς, όπως είπε, τα έξοδα τρέχουν.

Εικόνες προετοιμασίας στις καφετέριες στο Κολωνάκι, που ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τους πελάτες, ακολουθώντας φυσικά τους νέους κανόνες προστασίας.

Τα τραπέζια είναι στις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ και το προσωπικό προσπαθεί να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ, ένα 20% του προσωπικού βρίσκεται σε αναστολή, με προοπτική να επιστρέψει στην εργασία όταν το επιτρέψουν τα πράγματα.

Οι επιχειρηματίες σημειώνουν ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς θα πρέπει να λειτουργήσουν με λιγότερη πελατεία, ωστόσο το συναίσθημα τα ανοίγματος μετά από τόσο καιρό είναι ιδιαίτερο.

Ίδιες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, που επιστρέφει και αυτή σταδιακά στην καθημερινότητα.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης έχουν προμηθευτεί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ τα τραπέζια και οι καρέκλες έχουν τοποθετηθεί στις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

«Λες και πάμε πρώτη μέρα σχολείο», είναι το συναίσθημα των καταστηματαρχών της εστίασης αλλά και των εργαζομένων, που επέστρεψαν στα πόστα τους μετά από σχεδόν δύο μήνες.