Πολιτική

Α. Ρομπόπουλος: Τους Τούρκους τους ενόχλησε πολύ ο φράχτης στον Έβρο

25.05.2020 | 19:08 Eνσωμάτωση

«Πλέον ανοιχτά στην Τουρκία γίνεται η συζήτηση ότι η ροή του πολέμου που γίνεται στη Λιβύη έχει αλλάξει με τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι λένε πως αν γίνουν στόχος τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή θα εμπλακούν και επίσημα. Αν συμβεί αυτό, μιλάμε για έναν πόλεμο τύπου Συρίας, και όπως λες κανένας δεν αντιδρά σε αυτό», σημείωσε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος μιλώντας στο LIVE NEWS.  

«Η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες έχει στείλει οχτώ μαχητικά στη διάθεση του Χαφτάρ και αυτό ενόχλησε την Τουρκία», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Παράλληλα είχαμε ένα γεμάτο σαββατοκύριακο με τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου, που συνδυάζονται με όσα έγιναν στον Έβρο, και δείχνουν ξεκάθαρα πόσο ενόχλησε ο φράχτης. Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι οι μετανάστες, μόλις τελειώσουν τα μέτρα του κορωνοϊού, θα επανέλθουν», ανέφερε ο ίδιος.

«Επίσης είχαμε τον κ. Ακάρ, να μιλάει όπως μιλούσαν τα περασμένα χρόνια οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας. Είπε ότι είναι πολύ προκλητικές οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, και δεν εννοούσε μόνο το περιστατικό στις Οινούσσες, αλλά και στον αέρα. Είπε, μάλιστα, ότι φτάνουν πάνω από την χερσαία Τουρκία», κατέληξε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.