Πολιτική

Χαρίτσης στο MEGA: Η κυβέρνηση παίζει το «χαρτί» του κατευνασμού στον Έβρο

24.05.2020 | 10:17 Eνσωμάτωση

Για τα γεγονότα στον Έβρο αλλά και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2» μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Aναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε στο MEGA ο κ. Ν. Μηταράκης για τον Έβρο, τόνισε: Το να συνεχίζει ο κ. Μηταράκης την  ρητορική των προηγούμενων ημερών περί «fake news», εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση, από τη στιγμή που το ΥΠΕΞ έχει προβεί σε επίσημο διάβημα προς την Τουρκία.

«Αναμφισβήτητη η πραγματικότητα»

«Η πραγματικότητα είναι πλέον αναμφισβήτητη». «Υπήρξε είσοδος, υπήρξε εισβολή τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε ελληνικό έδαφος». Και για αυτό άλλωστε υπήρξε και το σχετικό διάβημα, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Αναφέρθηκε σε «έλλειμμα στρατηγικής» από την κυβέρνηση σε σχέση με την Τουρκία και στάθηκε στην ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενημέρωση ως προς τα γεγονότα στην περιοχή.

Μίλησε εξάλλου για μικροκομματικές σκοπιμότητες και τόνισε χαρακτηριστικά:  «Πριν από τρεις μήνες συνέφερε την κυβέρνηση να παίξει το χαρτί της πατριδοκαπηλίας και του εθνικισμού και τώρα συμφέρει την κυβέρνηση να παίζει το χαρτί του κατευνασμού». Δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με τέτοιους όρους, είπε.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2», ο κ. Χαρίτσης έθεσε το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε είναι σημαντικό για τον ελληνικό λαό να γνωρίζει ότι υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, μια άλλη προοπτική για την στήριξη της οικονομίας.