Ελλάδα

Τουρισμός: Σε απόγνωση ξεναγοί και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

24.05.2020 | 20:51 Eνσωμάτωση

Χαμένο θεωρούν φετινό καλοκαίρι οι ξεναγοί και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων. Θεωρούν ότι οι ελάχιστοι επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα θα φοβηθούν να επιλέξουν τις ομαδικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς ή άλλους χώρους και ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση. Μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, επεσήμανε ότι ο οργανισμός προσπαθεί να προβάλει την Ελλάδα ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς.

Καμία ελπίδα δεν έχουν ότι θα καταφέρουν να εργαστούν έστω και για λίγες ημέρες το φετινό καλοκαίρι οι 3000 ξεναγοί που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως διευκρινίζουν, για εκείνους η τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει.

Την ίδια αγωνία ζουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία.

Μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, επεσήμανε ότι ο οργανισμός προσπαθεί να προβάλει την Ελλάδα ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς. Στόχος ο αριθμός των επισκεπτών να αγγίξει το ένα τρίτο της περσινής χρονιάς.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση. Ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, το κόστος τήρησης των κανόνων υγιεινής θεωρείται δυσβάσταχτο.

Οι εκπρόσωποι όλων των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό παραμένουν σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, προσβλέποντας σε μεγαλύτερο άνοιγμα στα μέσα του Ιουνίου, αν φυσικά επιτρέψουν και τα επιδημιολογικά στοιχεία.