Πολιτισμός

Το ποντιακό ζήτημα και η 19η Μαΐου εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου: Ο Κ. Φωτιάδης στο MEGA

24.05.2020 | 09:22 Eνσωμάτωση

Μία ιστορική έκδοση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την άρνηση της αναγνώρισης από τις τουρκικές κυβερνήσεις έως σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες στο βιβλίο υπό τον τίτλο «Το ποντιακό ζήτημα και η 19η Μαΐου εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου» των Κωνσταντίνου Φωτιάδη και Ευάγγελου Τσιανάκα που κυκλοφορεί σήμερα με το «Βήμα της Κυριακής».

Ο ένας εκ των δύο συγγραφέων, ο κ. Φωτιάδης μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για το περιεχόμενο του βιβλίου και τη σημασία του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και συγγραφέα, η συγγραφή του βιβλίου βασίστηκε κυρίως σε τουρκική βιβλιογραφία, προκειμένου να φανερωθεί και άλλη όψη του νομίσματος, αυτή της τουρκικής πλευράς.

«Φροντίσαμε να δούμε πρώτα πώς βλέπουν οι Τούρκοι την μέρα αυτή, γι’ αυτούς «η εορτάσιμη εθνική λύτρωση», μέρα που δημιουργεί ο Κεμάλ τη νέα τουρκική δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Φωτιάδης.

Σημείωσε επίσης πως στο ελληνικό κοινοβούλιο υπήρχε μια πολιτική σιωπής. «Ζητούσαν να ξεχάσουμε τις τραγικές στιγμές της μικρασιάτικης καταστροφής και της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών», τόνισε.