Κόσμος

Τέλος στις φήμες – Δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

24.05.2020 | 21:13 Eνσωμάτωση

Τέλος στις φήμες για την κατάσταση της υγείας του επιχείρησε να βάλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και τρεις εβδομάδες.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας-χωρίς να αναφέρει ημερομηνία- αξιωματούχοι του Εργατικού Κόμματος υποδέχονται τον Κιμ Γιονγκ Ουν, φορώντας μάσκες.

Στην αίθουσα της συνεδρίασης ωστόσο κανείς δε φοράει μάσκα, πόσο μάλλον ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας γεγονός που σύμφωνα με αναλυτές θα τον έκανε να μοιάζει αδύναμος.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και 3 εβδομάδες προήδρευσε σε στρατιωτική συνάντηση για την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας και τη λήψη μέτρων που θα «συγκρατήσουν τις απειλές από εχθρικές δυνάμεις».

Πριν από λίγες ημέρες ο φίλος του όπως αυτοσυστήνεται Ντένις Ρόντμαν είχε κάνει μία αινιγματική δήλωση για τον Κιμ και το μέλλον του καθεστώτος.

Οι μόλις πέντε δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ τους τελευταίους μήνες, σε αντίθεση με τις 27 εμφανίσεις του το ίδιο διάστημα πέρυσι, είχαν πυροδοτήσει σενάρια για την κατάσταση της υγείας του.

Την 1η Μαΐου πάλι μετά από παρατεταμένη απουσία είχε παραστεί σε εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.