Κόσμος

Συγκλονίζει το εξώφυλλο των New York Times για τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

24.05.2020 | 14:16 Eνσωμάτωση

Με άλλο ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφόρησαν οι New York Times.

Οι αρχισυντάκτες των New York Times γέμισαν την πρώτη σελίδα με τα ονόματα χιλίων ανθρώπων που έπεσαν θύματα του κοροναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έξι στήλες με περίπου 1.000 ονόματα γεμίζουν το σημερινό πρωτοσέλιδο της New York Times.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζει το θλιβερό ορόσημο των 100.000 και οι συντάκτες αποφάσισαν να δώσουν πρόσωπα στους αριθμούς.

«ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ 100.000, ΜΙΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ», αναφέρεται στον τίτλο και λίγο πιο κάτω ο υπότιτλος «Δεν είναι απλώς ονόματα σε μια λίστα. Ήταν εμείς».

Κάθε όνομα συνοδεύεται από μια μικρή αναφορά στη ζωή των θυμάτων, υπογραμμίζοντας την μοναδικότητα κάθε ζωής που χάθηκε.

Παρά τα σοκαριστικά στοιχεία ωστόσο, πολλοί Αμερικανοί βγήκαν έξω για να γιορτάσουν το πρώτο εορταστικό τριήμερο από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι κυβερνήτες των πολιτειών χαλαρώνουν τα μέτρα της καραντίνας με στόχο την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εξάρσεις της επιδημίας.

Και ο πρόεδρος Τραμπ βρέθηκε στη Φλόριντα όπου έπαιξε γκολφ στο θέρετρό του μετά από 2,5 μήνες.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι εκδηλώσεις ανυπακοής στα περιοριστικά μέτρα, με τους επιχειρηματίες να παροτρύνουν συχνά τους πολίτες να τα παραβιάζουν.

Όλο και πιο συχνά πελάτες βήχουν στο πρόσωπο υπαλλήλων και φτύνουν εντός των καταστημάτων με πολλά περιστατικά να καταλήγουν σε βία.