Ελλάδα

Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία στην εποχή του κορωνοϊού

24.05.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι για την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων φέτος το καλοκαίρι. Αποστάσεις ασφαλείας, πλαστικό χρήμα αλλά και συνεχείς απολυμάνσεις στα δωμάτια είναι μόνο μερικά από τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρήσουν. 

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι με αποστάσεις ασφαλείας και περιορισμούς θα ζήσουν φέτος όσοι ταξιδιώτες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές και να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο. 

Η σύσταση με βάση το,υγειονομικό πρωτόκολλο είναι το check in να γίνεται ηλεκτρονικά για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Το προσωπικό των ξενοδοχείων θα υποδέχεται τους επισκέπτες με αντισηπτικά στον πάγκο της ρεσεπτιόν.

Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η άμεση επαφή μεταξύ εργαζομένων και πελατών. 

Στα δωμάτια θα υπάρχουν τα άκρως απαραίτητα ενώ θα απαγορεύονται και οι επισκέψεις, ενώ κατά τις ώρες που μεσολαβούν μεταξύ διαμονών θα πρέπει να γίνεται πολύ καλός αερισμός των δωματίων.

Όσον αφορά στις πισίνες, κλειστές θα παραμείνουν οι εσωτερικές, ενώ στις υπόλοιπες κάθε λουόμενος θα βρίσκεται ανά 5 τ.μ, ενώ αποστάσεις 2 μέτρων θα υπάρχουν στις ξαπλώστρες.

Στον χώρο του εστιατορίου στο κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται μέχρι 6 άτομα, με εξαίρεση όμως τις οικογένειες.

Τα τραπέζια θα είναι σε απόσταση μεταξύ τους αλλά και οι επισκέπτες την ώρα του πρωινού.

Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι ζητούν διευκρινήσεις, καθώς πολλά είναι τα «γκρίζα» σημεία που παρατηρούν οι ίδιοι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν κι εκείνοι μεγαλύτερη στήριξη του κλάδου από την πολιτεία. 

Πρωτη Ιουνίου ανοίγουν τις πύλες τους τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, ενώ σειρά παίρνουν στις 15 Ιουνίου τα εποχικά.