Ελλάδα

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του «δράκου της Λευκίμμης»

24.05.2020 | 20:50 Eνσωμάτωση

Ο δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος, από το «corfuTV» μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την «Κινηματογραφική» όπως την χαρακτήρισε σύλληψη του 47χρονου βιαστή της Λευκίμμης.

Πυροσβέστες χρησιμοποιώντας σχοινιά και φορείο, ανασύρουν από την χαράδρα τον «δράκο της Λευκίμμης».

Μετά από μία επιχείρηση που διήρκησε 2,5 ώρες και με τη συμμετοχή 100 αστυνομικών. Ο 47χρονος, είναι ξανά στα χέρια των αρχών.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, ο 47χρονος, έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και στην σπονδυλική στήλη.

Ο «δράκος της Λευκίμμης» μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο 47χρονος όπως φαίνεται ήταν προετοιμασμένος για όλα. Στην κρυψώνα του βρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ένα κυνηγητικό όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες, ακόμη και εξοπλισμός που παράγει ρεύμα από ηλιακή ενέργεια ώστε να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Το τελευταίο του θύμα μία 34χρονη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι ο 47χρονος την κρατούσε όμηρο σε μια καλύβα και απειλώντας τη ζωή της, τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Ο δράκος της Λευκίμμης είχε καταδικαστεί το 2012 σε κάθειρξη 53 χρόνων, για έξι βιασμούς σε βάρος τουριστριών, από τη Βρετανία. Τον Αύγουστο του 2019, αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 7 χρόνια.

Μόλις η κοπέλα έμαθε ότι βγήκε από τη φυλακή, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα επαναλάμβανε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Πως οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του «δράκου της Λευκίμμης»

Ο δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος, από το «corfuTV» μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την «Κινηματογραφική» όπως την χαρακτήρισε σύλληψη του 47χρονου βιαστή της Λευκίμμης. 

Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλο εγκλωβίστηκε όταν περικυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και πίσω του ήταν ο γκρεμός. 

«Η μόνη λύση ήταν να προσπαθήσει να κατέβει από τον γκρεμό στη θάλασσα. Εκεί χτύπησε και έπεσε»

«Η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας είχε πληροφορίες από τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου, ότι ύποπτο άτομο κινούνταν σε περιοχή του χωριού»

Οι αστυνομικές Αρχές περικύκλωσαν την περιοχή.  Η περιοχή είναι δύσβατη, εγκλωβίστηκε, κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία για να τον απεγκλωβίσει και ύστερα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου φρουρείται.