Κόσμος

Πέθανε από γεράματα ο «αλιγάτορας του Χίτλερ»

24.05.2020 | 21:23 Eνσωμάτωση

Ένας αλιγάτορας, που σύμφωνα με τον αστικό μύθο ανήκε στον ηγέτη της Ναζιστικής Γερμανίας Άντολφ Χίτλερ, πέθανε στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας. Το ερπετό έζησε 84 χρόνια, έχοντας επιζήσει και των βομβαρδισμών του Βερολίνου το 1943. 

Ο αλιγάτορας Σατούρν γεννήθηκε το 1936 στο Μισισιπί των Ηνωμένων Πολιτειών και σχεδόν αμέσως εστάλη στο Βερολίνο ως δωρεά προς τον ζωολογικό κήπο της πόλης.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, μία από τις αγαπημένες συνήθειες του Χίτλερ ήταν οι επισκέψεις στον ζωολογικό κήπο. Ο Σατούρν φέρεται να ήταν το ζώο για το οποίο ο δικτάτορας έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βερολίνου το 1943 το μεγαλύτερο μέρος του ζωολογικού κήπου καταστράφηκε και το ερπετό διέφυγε.

Κανείς δεν ξέρει πού πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια ωστόσο το 1946 Βρετανοί στρατιώτες τον εντόπισαν και τον παρέδωσαν στην Σοβιετική Ένωση

Έκτοτε ζούσε στο ζωολογικό κήπο της Μόσχας και απολάμβανε την φροντίδα του προσωπικού.

Οι ειδικοί αμφισβητούν ότι πράγματι υπήρξε το «διαμάντι» της θρυλούμενης συλλογής ζώων του Χίτλερ. Αυτό όμως δεν κάνει λιγότερο συναρπαστική την ιστορία του αλιγάτορα ο οποίος θα ταριχευτεί και θα εκτίθεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Μόσχας.