Ελλάδα

Πάρτι με take away ποτά λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της εστίασης

24.05.2020 | 21:27 Eνσωμάτωση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν βλέπουν την ώρα να βγουν για ένα ποτό στα μπαράκια μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Και το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε πλατείες και πεζοδρόμους, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, για ένα πάρτι προθέρμανσης με αλκοόλ. Όλα αυτά, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν το επίσημο άνοιγμα των χώρων εστίασης, την Δευτέρα.

Το αδιαχώρητο και το βράδυ του Σαββάτου έξω από τα καταστήματα με take away ποτά και κοκτέιλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μία ημέρα πριν από την επίσημη επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και οι δρόμοι Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά ήταν σχεδόν απροσπέλαστοι. Ούτε λόγος για αποστάσεις ασφαλείας.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών διέρχονται με δυσκολία. 

Απίστευτος συνωστισμός το βράδυ και στου Ψυρρή, με σχεδόν όλα τα μπαρ να προσφέρουν take away αλκοόλ σε πλαστικό.

Υπαίθρια πάρτι και στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, όπου κι εκεί η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με νέους κανόνες ανοίγει τη Δευτέρα η εστίαση

Στην τελική ευθεία έχει μπει το άνοιγμα της εστίασης, με την πρεμιέρα επιστροφής στην «κανονικότητα» να πραγματοποιείται τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η νεολαία ανυπομονεί για την επανεκκίνηση του κλάδου, γεγονός που φαίνεται και από τα αυτοσχέδια πάρτι που διοργανώνονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Από αύριο, θα μπορούν να πιούν νόμιμα τα ποτά τους, με τους καταστηματάρχες να είναι ήδη έτοιμοι να υποδεχτούν τους θαμώνες τους μετά από περισσότερο από δύο μήνες.

Την ίδια ώρα, ο προβληματισμός των επιχειρηματιών του κλάδου είναι έκδηλος, καθώς αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση, η οποία αναμένεται αυξημένη.