Ελλάδα

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Η Ελλάδα δίνει το παράδειγμα στην επανεκκίνηση του τουρισμού

24.05.2020 | 08:22 Eνσωμάτωση

Η γρήγορα αντίδραση της Ελλάδας στο να σχεδιάσει την άμεση επανεκκίνηση του τουρισμού εν μέσω πανδημίας την καθιστά «παράδειγμα» για την Ευρώπη, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στο MEGA η Αλεσάντρα Πριάντε, Διευθύντρια Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

«Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη, έχει επικοινωνήσει πολύ ηχηρά στο εξωτερικό ότι είναι έτοιμη να κάνει επανεκκίνηση του τουρισμού», υπογράμμισε η Πριάντε, προσθέτοντας ότι το κύριο μήνυμα πλέον δεν είναι η ομορφιά της χώρας αλλά η ασφάλεια.

«Δεν λέμε πλέον ότι η Σαντορίνη είναι όμορφη, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι όμορφη […] Αλλά το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω θα μπορούσε να είναι ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής».

Η Ιταλίδα αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο ζήτημα που θα προκύψει φέτος στον ευρωπαϊκό τουρισμό είναι οι μειωμένες αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ.

«Για τους Κινέζους δεν ανησυχώ διότι αντιπροσωπεύουν το 3% των αφίξεων στην Ευρώπη. Φανταστείτε εάν ανοίξουμε τα εξωτερικά σύνορα στο τέλος του χρόνου, πότε θα δούμε τους Αμερικανούς;» είπε, τονίζοντας ότι στις χώρες που επισκέπτονται ξοδεύουν αρκετά χρήματα.