Κόσμος

ΝΥΤ: Φόρος τιμής στους χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

24.05.2020 | 21:09 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζει το εξώφυλλο των New York Times, το οποίο -χωρίς λόγια αποτυπώνει- τις τραγικές συνέπειες του κορωνοϊού, στην Αμερική. Η έγκυρη εφημερίδα, αντί για φωτογραφίες και πηχυαίους τίτλους, επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας, καταγράφοντας τα ονόματα χίλιών από αυτά, στο πρωτοσέλιδό της.

Έξι στήλες με περίπου 1.000 ονόματα γεμίζουν το σημερινό πρωτοσέλιδο της New York Times.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζει το θλιβερό ορόσημο των 100 χιλιάδων και οι συντάκτες αποφάσισαν να δώσουν πρόσωπα στους αριθμούς.

«Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τις 100 χιλιάδες, μια ανυπολόγιστη απώλεια», αναφέρεται στον τίτλο και λίγο πιο κάτω ο υπότιτλος «Δεν είναι απλώς ονόματα σε μια λίστα. Ήταν εμείς» συγκλονίζει.

Κάθε όνομα συνοδεύεται από μια μικρή αναφορά στη ζωή των θυμάτων, υπογραμμίζοντας την μοναδικότητα κάθε ζωής που χάθηκε.

Παρά τα σοκαριστικά στοιχεία ωστόσο, πολλοί Αμερικανοί βγήκαν έξω για να γιορτάσουν το πρώτο εορταστικό τριήμερο από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι κυβερνήτες των πολιτειών χαλαρώνουν τα μέτρα της καραντίνας με στόχο την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εξάρσεις της επιδημίας.

Και ο πρόεδρος Τραμπ βρέθηκε στη Φλόριντα όπου έπαιξε γκολφ στο θέρετρό του μετά από 2,5 μήνες.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι εκδηλώσεις ανυπακοής στα περιοριστικά μέτρα, με τους επιχειρηματίες να παροτρύνουν συχνά τους πολίτες να τα παραβιάζουν.

Όλο και πιο συχνά πελάτες βήχουν στο πρόσωπο υπαλλήλων και φτύνουν εντός των καταστημάτων με πολλά περιστατικά να καταλήγουν σε βία.