Πολιτική

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για την Ελλάδα

24.05.2020 | 13:46 Eνσωμάτωση

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ καταγγέλλοντας παρενοχλήσεις εις βάρος της χώρας του στο Αιγαίο, που συνιστούν «πρόκληση και προβοκάτσια». «Παρά τις προσπάθειες και την υπομονή μας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι αδύνατο να εξηγηθούν οι παρενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο», δήλωσε ο Ακάρ επισκεπτόμενος τη φρεγάτα «Μπαρμπαρός» στην Αλεξανδρέτα της ανατολικής Τουρκίας. Και χαρακτηρίζοντας «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια»« τις «παρενοχλήσεις» αυτές, διεμήνυσε προς την Αθήνα: «Δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν σε τίποτε».

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους: «Είναι βασικό μας καθήκον να τους αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα».

Στο ίδιο πνεύμα των προκλητικών δηλώσεων ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «μετά το τέλος της πανδημίας θα υπάρχει πάλι μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα». Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αττάλλειας, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «λόγω της πανδημίας η ροή του μεταναστών επιβραδύνθηκε, αλλά θα θελήσουν να φύγουν και να ξαναπάνε εκεί. Και δεν το λέω ως απειλή».