Πολιτική

Γκερέκου στο MEGA: Φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το 30% και να πιάσουμε 50% στην τουριστική κίνηση

24.05.2020 | 08:22 Eνσωμάτωση

Δύσκολη χρονιά με δύσκολες συνθήκες η φετινή για τον τουρισμό και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου έδωσε απαντήσεις στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

H κ. Γκερέκου τόνισε ότι κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα ως προς το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας και τώρα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα για τον τουρισμό.

Όπως τόνισε ήδη έχουν ξεκινήσει διακρατικές συμφωνίες με χώρες που είναι περισσότερο ασφαλείς και έχουν καλή διαχείριση του κορωνοϊού.

«Πρώτα θα ανοίξουμε με αυτές τις χώρες. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται σίγουρα κάποιες βαλκανικές και σκανδιναυικές χώρες, ενώ σιγά σιγά από τις 15 Ιουλίου θα ανοίξουν και άλλες χώρες» είπε. 

Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε στον ρόλο του ΕΟΤ ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό ως μιας χώρας που θα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.

Στόχος της τουριστικής καμπάνιας θα είναι οι εν δυνάμει τουρίστες να έχουν την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες επιλογές τους για διακοπές.

«Αυτό ήδη το καταφέρνουμε γιατί υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν» τόνισε η κ. Γκερέκου.

Σχετικά με τις προβλέψεις για την τουριστική κίνηση που θα έχουμε φέτος, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το 30% και να φθάσουμε το 40% ή το 50%. «Σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε μια χρονιά όπως οι προηγούμενες», είπε.

Αναφέρθηκε εξάλλου στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, τονίζοντας ότι η τουριστική κίνηση μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τόνισε η κ. Γκερέκου, «είμαστε έτοιμοι στον ΕΟΤ». Ενώ υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι οι «ήρωες της επόμενης μέρας».