Ελλάδα

Ελεύθερη από αύριο η μετακίνηση σε όλη τη χώρα – Τι ισχύει για ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο

24.05.2020 | 22:03 Eνσωμάτωση

Απελευθερώνονται από αύριο Δευτέρα οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά της χώρας από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Επιπλέον θα επιτρέπονται οι πτήσεις για όλη την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά δύο δρομολόγια για Αίγινα, δύο για Κυκλάδες, ένα για Χίο – Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη.

Τα πλοία, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας, θα ταξιδεύουν με 50% πληρότητα (55% για πλοία με καμπίνες), ενώ αυστηροί είναι και οι κανόνες για τους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πλοίων πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ θα θερμομετρούνται πριν την επιβίβαση. Επίσης απαραίτητη είναι και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ενώ οι επιβάτες θα συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους και ερωτηματολόγιο σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ακόμη, στις αεροπορικές θέσεις οι επιβάτες θα κάθονται εναλλάξ, αφήνοντας δηλαδή μία κενή θέση ανάμεσά τους, ενώ στις καμπίνες θα μπορεί να διαμένει ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή συγγενείς πρώτου βαθμού.

Εντός των πλοίων θα υπάρχει αντισηπτικό για τους επιβάτες, ενώ αν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα απομονώνεται σε ειδικό χώρο εντός του πλοίου, μέχρι την αποβίβασή του στο επόμενο λιμάνι.

Χωρίς περιορισμούς θα γίνονται και οι πτήσεις στο εσωτερικό, όμως, από αύριο, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπάρχει καλή συχνότητα των πτήσεων.

Για το πρωί της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες συνολικά 35 πτήσεις, μεταξύ αυτών αναχωρήσεις αλλά και αφίξεις, εσωτερικού και εξωτερικού.