Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας υπερασπίζεται την αγόρευσή της και αποκαλύπτει παρασκήνιο

24.05.2020 | 20:11 Eνσωμάτωση

«Με την Ελένη, θα είμαστε πάντοτε μαζί» υποστηρίζει στην αποκλειστική συνέντευξή της, στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η Αριστοτέλεια Δόγκα. Η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η δίκη κινδύνευσε να καταλήξει σε παρωδία, ενώ ούτε μία στιγμή δεν έχει φύγει από τις σκέψεις της το ενδεχόμενο της παραίτησης.

Έχουν περάσει από τα χέρια της εκατοντάδες υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Η δίκη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη έμελλε να τη σημαδέψει και ως άνθρωπο και ως δικαστή. Χαρακτηριστική ήταν φράση της εισαγγελέως Αριστοτελείας Δόγκα κατά την αγόρευσή της η Ελένη κι εγώ θα είμαστε μαζί.

Στην αποκλειστική συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι από τις σκέψεις της δεν έχει φύγει ούτε στιγμή το ενδεχόμενο της παραίτησης.

«Μπορώ να μείνω και σπίτι μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς έχω χρήματα λόγω του συζύγου μου για να επιβιώσω. Γιατί αν μου πείτε να γυρίσω στη δικηγορία, καλύτερα να πάω να κάνω άλλη δουλειά με μικρό εισόδημα. Δεν μπορώ τα ψέματα και τις διαπλοκές. Βεβαίως υπάρχουν και δικηγόροι εντιμότατοι κι έχω πολλούς φίλους δικηγόρους»

Όπως υποστηρίζει ποτέ δεν κυνήγησε τη δημοσιότητα. «Μου καταλογίζουν ότι επιζητώ τη δημοσιότητα ενώ πάντα εγώ ήμουν πλήρως στην αφάνεια και δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Και η εντιμότητά μου είναι δεδομένη»

Ο πατέρας της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη δεν θα ξεχάσει ποτέ την αγόρευση της Αριστοτελείας Δόγκα λέγοντας ότι έφθασε μέχρι τον ουρανό.

Στο τμήμα ποινικής Δίωξης που υπηρετεί αναλαμβάνει περισσότερες από 1500 υποθέσεις το μήνα ενώ διεκπεραιώνει τουλάχιστον 15 χιλιάδες δικογραφίες το χρόνο.