Ελλάδα

Απαντά στο «Βήμα της Κυριακής» η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη για τις επικρίσεις που δέχθηκε

24.05.2020 | 13:24 Eνσωμάτωση

Χειμαρρώδης και αποκαλυπτική ήταν η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα αναφορικά με την υπόθεση της Ελένης Τοπαλουδη, σε συνέντευξής της στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Η εισαγγελέας που με την αγόρευσή της προκάλεσε την αντίδραση του δικηγορικού κόσμου, κάνει λόγο για πιέσεις που της ασκήθηκαν κατά την διάρκεια της δίκης.

«Έπραξα το καθήκον μου». Με αυτή τη φράση υπερασπίστηκε την αγόρευσή της η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής μιλάει για τις επικρίσεις που δέχθηκε, τις πιέσεις που υπέστη στη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και για τις σκέψεις να υποβάλλει την παραίτησή της.

Η Εισαγγελέας αναφέρεται και στην ψυχολογική πίεση την οποία δέχεται.

Η κ. Δόγκα απαντά και στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού όταν κατά την αγόρευσή της και απευθυνόμενη προς τους δικηγόρους υπεράσπισης τόνισε ότι δεν βοηθούν στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Η εισαγγελέας απαντά και στον Υπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο που με ανάρτησή του την είχε κατηγορήσει ότι στην αγόρευσή της είχε ταυτιστεί με την υπόθεση, λέγοντας ότι τα δικαστήρια δεν είναι απογευματινή λαϊκή.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης τόνισε ότι η κόρη του μιλούσε μέσα από την ψυχής της Αριστοτελείας Δόγκα.

Η κ. Δόγκα επισημαίνει ότι μετά την αγόρευσή της υπήρξε αιφνιδιαστική παρουσία στο δικαστήριο δύο δικηγόρων εκπροσώπων του δικηγορικού συλλόγου οι οποίοι την τρόμαξαν όπως χαρακτηριστικά ομολογεί με αποτέλεσμα να ζητήσει τη βοήθεια συναδέλφων της.