Κόσμος

Αντιδρούν οι αεροπορικές στην 14ήμερη καραντίνα των ταξιδιωτών στη Βρετανία

24.05.2020 | 13:48 Eνσωμάτωση

Έντονες είναι οι πιέσεις των αεροπορικών εταιρειών στη Βρετανία προς την κυβέρνηση ώστε να αναθεωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερο την καραντίνα δύο εβδομάδων που επιβάλλει σε όσους φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό από τις 8 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα αποτρεπτικό μέτρο για όσους θέλουν να ταξιδέψουν και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η οποία υποδέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA στη Βρετανία, Θύμιου Τζάλλα, περίπου 3,5 εκατομ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2019.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι, εκτελεστικός διευθυντής της Ryanair χαρακτήρισε την καραντίνα «ανόητο, πρακτικά μη εφαρμόσιμο μέτρο» και υποστήριξε μάλιστα ότι θα ανακληθεί την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, με επιστολή του στον Μπόρις Τζόνσον, η Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών και το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ζητάνε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει επειγόντως στη σύναψη διμερών συμφωνιών με χώρες που είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού ώστε να υπάρξουν αεροπορικές γέφυρες τουριστών.