Ελλάδα

Ανοίγουν 1η Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία

24.05.2020 | 20:01 Eνσωμάτωση

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην απόφαση να ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων. Παρά τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα πολλοί είναι οι γονείς που εκφράζουν την ανησυχία τους και σκέφτονται να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Έχουν περάσει δυόμιση μήνες από την τελευταία μέρα που κάθισαν στα θρανία η 8 χρονη Μαρία, μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού και ο 5χρονος αδελφός της Γιώργος που είναι στο προνήπιο.

Η επιστροφή στην κανονικότητα των μικρών μαθητών μπορεί υπο αυστηρές προυποθέσεις να είναι μια εύκολη απόφαση για τους γονείς τους που ακόμη εκφράζουν επιφυλάξεις

Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως ήταν μια καλή λύση για να μη διακοπεί η επαφή των παιδιών με το σχολείο όλο αυτό το διάστημα.

Απαιτεί όμως αρκετό χρόνο και κόπο από τους ίδιους τους γονείς και όσοι τώρα επιστρέφουν στις εργασίες τους δυσκολεύονται να συνεχίσουν να βοηθούν τα παιδιά τους σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης

Επιστήμονες της επιτροπής υγείας εκτιμούν πως τα ενθαρρυντικά επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων και για τα μικρότερα παιδιά.

Δεν είναι λίγοι πάντως και οι γονείς που έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για να μη διακινδυνεύσουν την υγεία ευπαθών ατόμων στην οικογένεια.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την ασφαλή επάνοδο των μικρών παιδιών στα σχολεία όπως ο αριθμός των υπαλλήλων καθαριότητας η επάρκεια των αιθουσών και η μεταφορά των μαθητών.

Όπως εχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ο προγραμματισμός είναι να επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία από την 1η ως τις 30 Ιουνιου