Ελλάδα

Άνοιγμα καταστημάτων: Μενού στα κινητά, μάσκες, τραπεζομάντιλα μιας χρήσης

24.05.2020 | 13:09 Eνσωμάτωση

Ανοίγουν αύριο (25/5) τα καταστήματα εστίασης και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Στου Ψυρρή, σε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Αθήνας, λειτουργούν ήδη καταστήματα take away, προκαλώντας φαινόμενα συνωστισμού στην περιοχή.

Αναμένεται να φανεί αν αυτά τα φαινόμενα θα εξαλειφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε ό, τι αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η ανησυχία τους είναι μεγάλη για το εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις και εύλογα. Ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούν θα είναι μειωμένος.

Εφευρετικότατοι οι καταστηματάρχες προσπαθούν να κάνουν τους πελάτες να νιώσουν ασφαλείς. Νέοι τρόποι παραγγελίας έρχονται σε ενίσχυση των υγειονομικών κανόνων. Το μενού του καταστήματος θα μπορεί ο πελάτης να το δει στο κινητό του αμέσως μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ της επιχείρησης.

Μπορεί τα περισσότερα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ να είναι έτοιμα ν' ανοίξουν τη Δευτέρα, ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα.

Οι επιχειρηματίες ζητούν να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη κι ότι ενδέχεται να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε απολύσεις και λουκέτα.

Και στη Θεσσαλονίκη με το κλειδί στην πόρτα βρίσκονται οι επιχειρηματίες οι οποίοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες. Το κλείσιμο των τριών μηνών έχει μεγαλώσει και την ανυπομονησία των Θεσσαλονικέων που εδώ και μέρες τους βλέπουμε να γεμίζουν την παραλία και τις πλατείες.

Οι καταστηματάρχες έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο καθάρισμα και την απολύμανση, παρά στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων. Πολλά μαγαζιά θα συνεχίσουν το take away.