Ελλάδα

Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο της Αθήνας για έξι μήνες

23.05.2020 | 22:02 Eνσωμάτωση

Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν έμποροι και καταναλωτές τον σχεδιασμό που ανακοινώθηκε για την πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων στο ιστορικό κέντρο. Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για την έναρξη μιας πολύμηνης αναστάτωσης.

Νέες περιπέτειες για εμπόρους αλλά και για καταναλωτές και εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας, βάζουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι πεζοδρομήσεις,  οι οποίες προστίθενται στα μέτρα προστασίας για τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση.  

Στοπ στα ΙΧ οχήματα γύρω από την Πλάκα, στις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – και από το Μοναστηράκι ως την Ομόνοια και το Θησείο.  

Οι ήπιες μορφές μετακίνησης σε Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Πανεπιστημίου μπαίνουν στα κυκλοφοριακά μέτρα που αναφέρονται ως προσωρινά για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Φαίνεται όμως πως έρχονται για να μείνουν, ως πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου του δήμου Αθηναίων για τον μεγάλο περίπατο του ιστορικού κέντρου. 

150 ευρώ θα είναι το πρόστιμο της δημοτικής αστυνομίας για τους παραβάτες, ενώ ελευθέρα θα μετακινούνται όσοι ανήκουν στις εξαιρέσεις, όπως κάτοικοι του κέντρου, μέλη της κυβέρνησης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.