Ελλάδα

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα μέσα στο προαύλιο της Ευελπίδων

23.05.2020 | 21:12 Eνσωμάτωση

Τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, παραδόθηκαν τα ξημερώματα στις φλόγες. Άγνωστοι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους πυρπολώντας τα οχήματα. Το γεγονός δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την ελλιπή φρούρηση των δικαστηρίων, ενώ για το θέμα η Ένωση Εισαγγελέων επισημαίνει ότι οι λειτουργοί τις δικαιοσύνης δεν πτοούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Στην καρδιά της Ευελπίδων, στο προαύλιο της Εισαγγελίας Αθηνών, σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές, κατάφεραν να εισβάλλουν οι εμπρηστές χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Με εύφλεκτο υγρό περιέλουσαν τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα, τους έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων.

«Οι Έλληνες Εισαγγελείς εργάζονται απόλυτα προσηλωμένοι στο  καθήκον τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες  και  δεν πτοούνται ούτε κάμπτονται από τέτοιες άνανδρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα αυτοκίνητα που κάηκαν χρησιμοποιεί ο φρουρός του προϊσταμένου της εισαγγελίας, δύο αυτοκίνητα ανήκουν στην Περιφέρεια ενώ το τέταρτο σε υπάλληλο των δικαστηρίων.