Κόσμος

Πτώχευση κήρυξε σε ΗΠΑ και Καναδά η εταιρεία Hertz

23.05.2020 | 22:09 Eνσωμάτωση

Σε καθεστώς χρεοκοπίας πέρασε από χτες Παρασκευή η εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων HERTZ σε ΗΠΑ και Καναδά.

Το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού φαίνεται ότι είναι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία κήρυξε χθες το βράδυ πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Με αφετηρία το μακρινό 1918, η Hertz είχε περάσει από 1.000 «κύματα», καθώς είχε αντέξει τη Μεγάλη Ύφεση, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις αναρίθμητες πετρελαϊκές κρίσεις του περασμένου αιώνα.

Δεν κατάφερε, όμως, να αντέξει και αυτό το τελευταίο χτύπημα και πλέον το όνομα της Hertz συμβολίζει την πιο ηχηρή περίπτωση πτώχευσης λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία αντιμετώπιζε θέμα με το χρέος που είχε συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται, όμως, ότι το πλήγμα από την έλευση του κορωνοϊού ήταν καθοριστικό, καθώς τα 2/3 των εσόδων της προέρχονται από ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα αεροδρόμια.

Η υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας δεν σημαίνει και το κλείσιμο της εταιρείας. Αυτό, όμως, που σίγουρα σημαίνει είναι περιορισμός των δαπανών και απολύσεις.

Ήδη η Hertz έχει ανακοινώσει ότι 12.000 υπάλληλοι έχουν λάβει ειδοποίηση απόλυσης, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στον αριθμό ρεκόρ των περίπου 39 εκατομμύριων ανέργων που υπάρχουν στις ΗΠΑ.