Ελλάδα

Προβληματισμένοι γονείς και μαθητές για το άνοιγμα των δημοτικών

23.05.2020 | 21:53 Eνσωμάτωση

Σε αναμονή βρίσκονται οι γονείς χιλιάδων μαθητών δημοτικού, καθώς ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το άνοιγμα των σκολειών για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ερωτήματα όμως προκύπτουν και για τα μέτρα προστασίας στα οποία θα πρέπει να πειθαρχήσουν τα παιδιά.

O κ. Γιώργος Λαλιώτης, μαζί με τον 7χρονο γιο του, βρίσκουν ανοιχτή την πόρτα του σχολείου του παιδιού στον Πειραιά για επιβεβαίωση ηλεκτρονικών εγγραφών στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο του συγκροτήματος, αλλά δεν παίρνουν απάντηση για το αν θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι  από την 1η Ιουνίου.  

Πάντως τα σημερινά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας εκτιμώνται ως θετικά από την κυβέρνηση αλλά και από αρκετούς επιστήμονες της επιτροπής υγείας, που αναμένεται κατά την αυριανή συνεδρίαση να εισηγηθεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.   

Αρκετοί γονείς και δάσκαλοι πάντως εκφράζουν ανησυχία και θέτουν μια σειρά από ερωτήματα για το πώς θα τηρηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία. 

Γονείς με μαθητές σε σχολεία και δομές της ειδικής αγωγής ζητούν να ανοίξουν και αυτά με όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην απαιτητική καθημερινότητα  των παιδιών τους.

Με αποστάσεις ανάμεσα σε θρανία, με μαθήματα και διαλείμματα εκ περιτροπής αναμένεται να επιστέψουν και τα μικρότερα παιδιά στα σχολεία, ενώ η επιτήρησή τους θα είναι αυξημένη από τους εκπαιδευτικούς.