Κόσμος

Νέο ντοκουμέντο της πτώσης του πακιστανικού αεροσκάφους

23.05.2020 | 22:04 Eνσωμάτωση

Βρέθηκαν τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης των πακιστανικών εερογραμμών που παρέσυρε στο θάνατο 97 ανθρώπους. Οι πιλότοι ανέφεραν μηχανική βλάβη στους κινητήρες και επιχείρησαν και δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης.

Τη μοιραία πτώση του αεροπλάνου των πακιστανικών αερογραμμών κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Το αεροπλάνο φαίνεται να περνά ξυστά πάνω από τα σπίτια και στη συνέχεια να συντρίβεται ενώ ένα σύννεφο καπνού αναδύεται προς τον ουρανό.

Σε επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου, ο πιλότος είπε  πως έχασε δύο κινητήρες προτού εκπέμψει σήμα κινδύνου. 

Το αεροπλάνο ξεκίνησε από τη Λαχώρη και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, ενώ προσέγγιζε στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Τα τοπικά κανάλια μετέδωσαν τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης. 

Μόνο δύο επιβάτες κατάφεραν να επιβιώσουν, ανάμεσά τους και ο διευθυντής τράπεζας της Παντζάμπ, Ζαφάρ Μασούντ. 

Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς στην κηδεία των θυμάτων. Προσπαθούν να κρατηθούν από τους οικείους ενώ ξεσπούν σε κλάματα αντικρίζοντας τα φέρετρα που καταφθάνουν με τους αγαπημένους τους.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθιστώντας την την τρίτη πιο θανατηφόρα αεροπορική καταστροφή στην ιστορία του Πακιστάν.