Ελλάδα

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα η επανεκκίνηση του τουρισμού

23.05.2020 | 13:03 Eνσωμάτωση

Βηματισμό και τρόπους να αντιμετωπίσει το βαρύ κόστος που προκάλεσε το κλείσιμο τις οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας επιχειρεί να βρει η χώρα. 

Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου που φέτος, δε θα μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες. Εδώ και λίγες ώρες, τα οριστικά υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες ασφαλείας που μπαίνουν στον τουρισμό βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρήσεων του κλάδου. Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και θα αναθεωρείται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει ξενοδοχεία με περισσότερα από 50 δωμάτια όπου θα υπάρχουν οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας σε τρεις γλώσσες. Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Θα υπάρχει ειδικός εξοπλισμός σε περίπτωση κρούσματος, πλεξιγκλάς στην υποδοχή, απόσταση δύο μέτρων σε check in και check out, πρόβλεψη για check in σε υπαίθριο χώρο, ηλεκτρονικές πληρωμές και απολύμανση των κλειδιών των δωματίων. Check in στις 11 το πρωί και check out στις 3 το μεσημέρι.

Επίσης απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες και αποφυγή χρήσης ασανσέρ.

Στα εστιατόρια, μέγιστος αριθμός ατόμων στα τραπέζια θα είναι τα έξι άτομα, τα τραπέζια θα είναι σε απόσταση μεταξύ τους καθώς και οι επισκέπτες την ώρα του πρωινού.

Όσον αφορά τις πισίνες, κλειστές θα παραμείνουν οι εσωτερικές, ενώ στις υπόλοιπες κάθε λουόμενος θα βρίσκεται ανά 5 τ.μ, ενώ αποστάσεις 2 μέτρων θα υπάρχουν στις ξαπλώστρες.

Η καθαριότητα στα δωμάτια περιλαμβάνει τον μη συχνό καθαρισμό δωματίου και τη μη συχνή αλλαγή ιματισμού και πετσετών, καθώς και την απομάκρυνση διακοσμητικών, μενού και περιοδικών.

Το σχέδιο δράσης θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και θα αναθεωρείται ανάλογα με τις εξελίξεις.