Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. δύο ύποπτες γυναίκες

23.05.2020 | 21:28 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο. Η κατάθεση του θύματος αναμένεται να βοηθήσει τις έρευνες.

Η κατάθεση της 34χρονης, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο της εργασίας της στην Καλλιθέα, αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση θρίλερ.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει δύο γυναίκες, εκ των οποίων μία αλλοδαπή, με τις οποίες το θύμα ίσως είχε προηγούμενα.  

Σύμφωνα με τα όσα είπε η 34χρονη στον δικηγόρο της, το κίνητρο της επίθεσης είναι πιθανότατα συνδυασμός προσωπικών και επαγγελματικών λόγων. 

«Η μαυροντυμένη γυναίκα που μου επιτέθηκε, φάνηκε να γνώριζε τον χώρο της εργασίας μου. Είχε κρυφτεί στις σκάλες του υπογείου και χωρίς να μου μιλήσει που έριξε το βιτριόλι».

Ο δικηγόρος της 34χρονης. μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε ότι η μαυροντυμένη γυναίκα θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής μήπως καταφέρουν να εντοπίσουν τη μαυροφορεμένη γυναίκα από τα χαρακτηριστικά της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διέφυγε από το σημείο.

Την ίδια ώρα έχουν ερευνηθεί ακόμη και κάδοι απορριμμάτων της περιοχής για τυχόν ανεύρεση του δοχείου με το βιτριόλι.

Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή λέει στο MEGA ότι κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε πεταμένη μία μάσκα που ενδεχομένως να σχετίζεται με την γυναίκα της επίθεσης.

«Υπήρξε και μια μάσκα μαύρη που φόραγε η κοπέλα μάσκα και την είδαμε λίγο πιο πίσω εδώ πεταμένη και πριν προλάβει να έρθει η αστυνομία τη μάζεψε μια κοπέλα της καθαριότητας του δήμου…αν δεν την είχε πάρει ίοσως είχε βρεθεί κάποιο στοιχείο».

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει και το κινητό της 34χρονης. Οι αστυνομικοί ψάχνουν τα μηνύματα, τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, αλλά και τα social media της 34χρονης.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός, ενώ είναι βέβαιοι, ότι η γυναίκα με το βιτριόλι είχε προσχεδιάσει την επίθεση. 

Η 34χρονη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο, δίνει μάχη για την όρασή της μετά και το τρίωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε χθες Παρασκευή.