Ελλάδα

Επαναλειτουργία εστίασης: Τι σχολιάζει ιδιοκτήτης εστιατορίου στο MEGA

23.05.2020 | 09:56 Eνσωμάτωση

Τις πόρτες του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» άνοιξε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου, Σπύρος Λιάκος, όπου μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσει το κατάστημά του από Δευτέρα, οπότε και ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Στην κάμερα του MEGA μίλησε και ο Υγιεινολόγος και λέκτορας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάκο, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούγονται. «Θα υπάρξουν αναστατώσεις και ανακατωσούρες από πράγματα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε», υποστήριξε.

Θεωρεί ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την εστίαση, πέρα από την υπόθεση των εύκολων δανείων προς τις τράπεζες, δε βοηθάνε καθόλου και πως αυτό που απαιτεί ο κλάδος είναι η μείωση του ΦΠΑ, όχι όμως στο φαγητό, αλλά στο αλκοόλ, αφού από εκεί προκύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου.  

Όσον αφορά τη λειτουργία του καταστήματός του, αυτό θα λειτουργήσει με τις 100 από τις 180 καρέκλες που διαθέτει και με το μισό προσωπικό. Τόνισε το γεγονός ότι το μέτρο που πάρθηκε για την εκ περιτροπής εργασία, υποχρεώνει τους εργοδότες να πληρώνουν ολόκληρα τα ένσημα του ενός μήνα παρόλο που οι υπάλληλοι θα δουλεύουν μόνο 15 μέρες.

Από την πλευρά του ο κ. Ντελέζος, έδειξε στην πράξη τα μέτρα που έχουν δοθεί από το υπουργείο, τις αποστάσεις δηλαδή ανάμεσα στα τραπέζια, τον τρόπο που θα γίνονται οι παραγγελίες ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τους σερβιτόρους, αλλά και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για το εσωτερικό των κουζινών και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται εκεί.