Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των χώρων της εστίασης

23.05.2020 | 21:42 Eνσωμάτωση

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των χώρων εστίασης την Δευτέρα. Οι επιχειρηματίες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να ανοίξουν τα καταστήματά τους, τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ωστόσο ανήσυχοι είναι οι καταστηματάρχες για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις, λόγω του μειωμένου πλήθους πελατών που θα  επιτρέπεται να εξυπηρετούν στο εξής. 

Ένα εικοσιτετράωρο πριν από την επαναλειτουργία- των καταστημάτων της εστίασης και οι ιδιοκτήτες είναι σε αναμμένα κάρβουνα.

Εφευρετικότατοι οι καταστηματάρχες προσπαθούν να κάνουν τους πελάτες να νιώσουν ασφαλείς. Νέοι τρόποι παραγγελίας έρχονται σε ενίσχυση των υγειονομικών κανόνων. Το μενού του καταστήματος θα μπορεί ο πελάτης να το δει στο κινητό του αμέσως μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ της επιχείρησης. 

Μπορεί τα περισσότερα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ να είναι έτοιμα να ανοίξουν τη Δευτέρα, ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα. 

Οι επιχειρηματίες ζητούν να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη κι ότι ενδέχεται να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε απολύσεις και λουκέτα.