Καιρός

Βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

22.05.2020 | 14:43 Eνσωμάτωση

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με τον ήλιο να κυριαρχεί αλλά και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο, καθώς οι τιμές που σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο θύμιζαν περισσότερο φθινόπωρο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει τοπικά στα ΒΑ, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και περισσότερη ηλιοφάνεια στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, ενώ αίθριος θα είναι ο καιρός στη νησιωτική χώρα.

Ωστόσο αναμένονται βροχές μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο, στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα, ενώ περιμένουμε τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα βόρεια τους 22-25, 25-26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κατά μέσο όρο στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα είναι κοντά στους 20-22. Με εξαίρεση τα νότια με 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο, στα βόρεια 2-4 μποφόρ, αλλά πιο ενισχυμένοι στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα σε εντάσεις μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ στα νοτιοανατολικά.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία από 13-25 βαθμούς. Οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές αρχικά μεταβλητοί και προς το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 13-24 βαθμούς, με ΒΔ άνεμο στο Θερμαϊκό στα 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, αρκετή ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά και στο ΒΑ το βράδυ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα ΝΑ.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα η βδομάδα ξεκινήσει με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βόρεια, τα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα με βοριάδες στα πελάγη σε εντάσεις 4-6 μποφόρ.