Ελλάδα

Ψυχολόγος για επίθεση με βιτριόλι: Ήθελαν να καταδικάσουν το θύμα σε μια ζωή δύσκολη

22.05.2020 | 18:11 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η Μάγδα Δασκαλάκη ψυχολόγος, αναφορικά με το προφίλ του δράστη ή της δράστιδος στην επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη.

«Οι ψυχιατρικές διαγνώσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε ποιος είναι, είναι καλό να αποφεύγονται. Το άτομο που έπραξε αυτό κινήθηκε με προσωπικό μένος. Ήθελε να την εκδικηθεί για προσωπικούς λόγους. Κινήθηκε με λογική, επιχειρηματολόγησε στον εαυτό του για αυτό που ήθελε να πράξει, κινήθηκε με σχεδιασμό. Το μέσο που χρησιμοποιήθηκε δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με το πόσο μικρότερη ποινή θα έχει. Θεωρώ ότι ήθελε να την καταδικάσει σε μια ζωή δύσκολη», τόνισε η κ. Δασκαλάκη.

«Δυστυχώς πολλές φορές από την γραμμή της υπεράσπισης σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως χρησιμοποιείται ότι υπάρχει ψυχολογικό – ψυχιατρικό τρόπο στον δράστη. Το μέσο που χρησιμοποίησε για να εκδικηθεί την κοπέλα, να της πάρει τα νιάτα της, την ομορφιά της, θεωρώ ότι έχει απόλυτη λογική από κάτω», πρόσθεσε.

«Ενδεχομένως υπάρχει μια στοχοποίηση της κοπέλας. Το άτομο που έπραξε αυτό θεωρώ ότι είχε στοχοποιήσει την κοπέλα. Σαν να περίμενε τη στιγμή που θα έκανε αυτή την πράξη», συνέχισε η κ. Δασκαλάκη.

«Ήθελε να της καταστρέψει την γυναικεία της υπόσταση. Η γυναίκα χαρακτηρίζεται για την εμφάνιση και την γονιμότητά της. Θεωρώ ότι στόχος ήταν να καταστρέψει τη γυναικεία της φύση», επεσήμανε η ίδια.

«Η κοπέλα αυτή δεν πρέπει να σκέφτεται τώρα το μέλλον. Να έχει υπομονή, να σκέφτεται τη στιγμή», κατέληξε η κ. Δασκαλάκη.