Ελλάδα

Το καλοκαίρι του κορωνοϊού: Ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν, πελάτες που δεν ενδιαφέρονται για διακοπές

22.05.2020 | 17:33 Eνσωμάτωση

Σε μειώσεις τιμών προχωρούν οι ξενοδόχοι εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού. Πολλοί Έλληνες πάντως για λόγους ασφαλείας θα προτιμήσουν διακοπές στο μπαλκόνι των σπιτιών τους ή τα εξοχικά τους. Ακόμα όμως και αυτοί που θα κάνουν διακοπές προτιμούν καταλύματα τα οποία έχουν επισκεφτεί και στο παρελθόν και τους εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Οι ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές αλλά οι πελάτες δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Το καλοκαίρι του κορωνοϊού θα είναι το χειρότερο καλοκαίρι που έζησε ο ελληνικός τουρισμός. Ακόμα και η Ρόδος δεν έχει πελάτες και πολλά ξενοδοχεία θα μείνουν κλειστά

Η έλλειψη πελατών οδηγεί αναγκαστικά σε μειώσεις τιμών σε σχέση με το 2019. Ακόμα και αυτοί που πέρυσι έδιναν για φέτος στους tour operators αυξημένες τομίες στην Κρήτη για το 2020 τώρα θα τις ρίξουν.

Αν και Οι τιμές που υπάρχουν στην Ρόδο είναι σε ελεύθερη πτώση σε σχέση με το 2019 η κίνηση δεν δείχνει να ανακάμπτει.

Στην Κρήτη οι τουρίστες θα βρουν δωμάτια όλα τα βαλάντια θα πει και ο Αντώνης Γελασάκης.

Παρόμοια είναι η εικόνα πανελλαδικά, ενδεικτικά οι τιμές που καταγράφονται είναι στην Κεφαλονιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο για 3 διανυκτερεύσεις το 2019 είχε 205 ε το άτομο και φέτος 179, στην Λακωνία ανέβηκε ελαφρά η τιμή από 322 πέρυσι σε 330 φέτος και στον πόρο ενοικιαζόμενο δωμάτιο από 72 ευρώ το 2019 πήγε στα 56 το 2020.

Οι Έλληνες θέλουν να κάνουν όσο περισσότερες μέρες διακοπών μπορούν και όσο πιο οικονομικά γίνεται όμως πριν να κοιτάξουν τις τιμές κοιτούν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και ψηφίζουν διακοπές σε κάποιο κατάλυμα που εμπιστεύονται.

Για μεγάλη μερίδα οι στο εξοχικό είναι μονόδρομος.

Αν ο φόβος κερδίσει τότε όσο και να ρίξουν τις τιμές τα ξενοδοχεία, όσα ανοίξουν, δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν για την επομένη χρονιά.