Πολιτική

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τις αλλαγές στα εργασιακά

22.05.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Ριζικές ανατροπές στην αγορά εργασίας και παγίωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, εκτιμούν ότι φέρνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης συνδικάτα και αντιπολίτευση. Τους φόβους του για μονιμοποίηση των έκτακτων μέτρων εξέφρασε μάλιστα ο  Αλέξης Τσίπρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Με βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το κυβερνητικό σχέδιο «ΓΕΦΥΡΑ» των 24 δις ευρώ, θέλησε να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» προστατεύει τις αποδοχές και αποκλείει κάθε απόλυση εργαζόμενου που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν σχεδόν για Αρμαγεδδών στα εργασιακά. Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έκρυψε την ανησυχία του μην επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, διαβεβαίωσε στο MEGA ότι τα μέτρα είναι προσωρινά και στόχος είναι η θωράκιση της εργασίας με πλήρη σεβασμό στην εργατική νομοθεσία.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι αγωνιούν τι μέρα θα ξημερώσει αυτό το καλοκαίρι για τη δουλειά και την τσέπη τους, καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε μειώσεις μισθών της τάξης του 20%.

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα δεν θα μπορούν ούτε να απολύσουν, ούτε να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις.