Πολιτική

Οικονομία και εργασιακά στο επίκεντρο της συνάντησης Σακελλαροπούλου – Τσίπρα

22.05.2020 | 14:55 Eνσωμάτωση

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία και τα εργασιακά συζήτησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναγνωρίζει πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια «σημαντική πρόκληση» καθώς «οι οικονομικές επιπτώσεις είναι πολύ σημαντικές για την απασχόληση». 

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως η ύφεση θα είναι βαθιά και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα προστασίας που έλαβε για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις λέγοντας ότι «είναι και ανεπαρκή και καθυστερημένα».

«Περάσαμε σχεδόν τρεις πολύ δύσκολους μήνες, αλλά θέλω να ελπίζω ότι η κατάσταση τώρα δείχνει ότι αρχίζει να εξομαλύνεται. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ιδιαίτερα σημαντική υπευθυνότητα και αυτό έχει αναγνωριστεί από όλους. Έτσι είχαμε και αυτά τα πολύ θετικά, μέσα στην πρωτοφανή πανδημία, αποτελέσματα» ήταν τα πρώτα λάγια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης. Άλλωστε οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Θέλω όμως να πιστεύω, και είμαι βέβαιη, ότι θα συνεχίσουμε όλοι με την ίδια υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία, διότι ο στόχος είναι κοινός: η προκοπή και η ευημερία των Ελλήνων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε, πράγματι, πέρα από την οικονομία, τον τουρισμό και όλα τα προφανή μεγέθη, να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες και θυσίες σε αυτήν τη φάση και να μπορέσουμε πάλι να ξεπεράσουμε, όπως το είπατε κι εσείς, αυτήν την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο πριν το σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τις κάμερες.