Οικονομία

Ο Θ. Μαυρίδης στο LIVE NEWS για τις απώλειες των ιδιοκτητών ακινήτων

22.05.2020 | 19:09 Eνσωμάτωση

«Θα αναλάβω το ρόλο του κακού. Είναι μία κρίση που από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έδειξε τη διάθεση να ρίξει λεφτά από το ελικόπτερο και όλοι θέλησαν να πάρουν. Αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Όλοι θέλουν βοήθεια, όλοι ένιωσαν αυτή την κρίση στο πετσί τους, με εξαίρεση τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους», σημείωσε ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων κλήθηκαν να πληρώσουν χωρίς να συμφωνούν, ένα μικρό κομμάτι αυτής της κρίσης. Εδώ υπήρχε ένα ερώτημα. Τι να επέλεγε η κυβέρνηση; Επιδόματα ανεργίας και ένα κοκτέιλ μέτρων που θα άφηνε έξω από το χορό τις επιχειρήσεις;», διερωτήθηκε ο ίδιος στη συνέχεια.

«Υπήρχαν δύο επιλογές. Η μία επιλογή ήταν να αφήσουμε τα πράγματα να κυλίσουν όπως κυλίσουν, και αν πέσει έξω η επιχείρηση, ε, εντάξει, δεν θα πάρει ο ιδιοκτήτης το ενοίκιο για τους επόμενους μήνες. Η δεύτερη επιλογή ήταν ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτή την ιστορία. Με το να μην πάρει κάποιος το 100% του ενοικίου για δύο – τρεις μήνες, και να εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό ότι θα το πάρει για τα επόμενα χρόνια, νομίζω ότι είναι καλύτερο από το να βάλουμε όλοι την υπογραφή μας σε μια νέα κρίση», τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Λες στον ιδιοκτήτη του ακίνητου “πάρε για 2-3 μήνες λιγότερα”, ένα κομμάτι το καλύπτει το κράτος. Στο τέλος καλό θα ήταν πράγματι το κράτος να πληρώσει τα πάντα και τους μισθούς όλων μας, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλά δεν υπάρχουν τόσα λεφτά», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.