Ελλάδα

Ο κορωνοϊός ανατρέπει τα σχέδια για τον εγχώριο τουρισμό

22.05.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Να αλλάξουμε κλίμα, στον τουρισμό τώρα, όπου άγνωστο παραμένει πόσοι θα είναι τελικά οι Έλληνες που θα επιλέξουν, φέτος, για διακοπές,ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο φόβος της πανδημίας φαίνεται πως ανατρέπει τους προγραμματισμούς και αποτρέπει τις πολυήμερες εξορμήσεις. 

Το φετινό καλοκαίρι οι διακοπές των Ελλήνων θα είναι διαφορετικές με μέτρα κατά της πανδημίας και κοινωνική αποστασιοποίηση η οποία ήρθε για να μείνει.

Με αυτό το σκεπτικό θα κάνουν φέτος οι Έλληνες διακοπές. Όπως ο επιχειρηματίας Γιώργος Γούναρης πατέρας τριών παιδιών ο οποίος άλλαξε τις διακοπές που είχε προγραμματίσει με την οικογένεια του, λόγω κορωνοϊού.

Οι διακοπες όπως τις ξέραμε ανήκουν στο παρελθόν, λέει στην κάμερα του Mega πατέρας ενός παιδιού πέντε ετών, ο οποίος ακύρωσε και εκείνος τις διακοπές που ειχε προγραμματίσει από τον Φεβρουάριο.  

Η πανδημία κορωνοϊού φαίνεται πως ανέτρεψε τις προγραμματισμένες διακοπές αρκετών οικογενειών, αφού θα περιοριστούν σε μικρής διάρκειας οι εξορμήσεις, κυρίως σε εξοχικά.

Πέρυσι τους 3 καλοκαιρινούς μήνες 1.983.847 Έλληνες έκαναν διακοπές σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου. Φέτος ειναι άγνωστο ποσοι θα τα καταφέρουν.

Στην εποχή του κορωνοϊού οι οδικές μετακινήσεις φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στον τομέα των μεταφορών και μάλλον θα είναι αυτές που θα δώσουν τον εφετινό «τόνο» στην τρέχουσα τουριστική περίοδο.