Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και πισίνες το καλοκαίρι

22.05.2020 | 20:34 Eνσωμάτωση

Το πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν, αναμένουν οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει ξενοδοχεία με περισσότερα από 50 δωμάτια, όπου θα υπάρχουν οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας σε τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Θα υπάρχει ειδικός εξοπλισμός σε περίπτωση κρούσματος, πλεξιγκλάς στην υποδοχή, απόσταση δύο μέτρων σε check in και check out, πρόβλεψη για check in σε υπαίθριο χώρο, ηλεκτρονικές πληρωμές και απολύμανση των κλειδιών των δωματίων.

Η καθαριότητα στα δωμάτια περιλαμβάνει τον μη συχνό καθαρισμό δωματίου και τη μη συχνή αλλαγή ιματισμού και πετσετών, καθώς και την απομάκρυνση διακοσμητικών, μενού και περιοδικών.

Στα εστιατόρια, μέγιστος αριθμός ατόμων στα τραπέζια θα είναι τα έξι άτομα, τα τραπέζια θα είναι σε απόσταση μεταξύ τους καθώς και οι επισκέπτες την ώρα του πρωινού.

Όσον αφορά τις πισίνες, κλειστές θα παραμείνουν οι εσωτερικές, ενώ στις υπόλοιπες κάθε λουόμενος θα βρίσκεται ανά 5 τ.μ, ενώ αποστάσεις 2 μέτρων θα υπάρχουν στις ξαπλώστρες.