Ελλάδα

Κλείνουν για έξι μήνες το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

22.05.2020 | 19:47 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες με την Αθηνάς και την Πανεπιστημίου να είναι γεμάτες με αυτοκίνητα και λεωφορεία θα αποτελούν σε λίγες μέρες παρελθόν.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση και στα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Covid, περιλαμβάνονται πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο.

Ειδικότερα, ο περιορισμός κυκλοφορίας οχημάτων εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα είναι 150 ευρώ. Από τις απαγορεύσεις θα εξαιρούνται: α) μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων των ανωτέρω περιοχών , β) μετακινήσεις οχημάτων από και προς χώρους στάθμευσης, γ) TAXI μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση, δ) τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το σχέδιο βρίσκει αντίθετους αρκετούς επαγγελματίες οδηγούς.

Η παρέμβαση ξεκινά να υλοποιείται σταδιακά από τα μέσα Ιουνίου, με μια σειρά ήπιων και προσωρινών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί. Όταν τεθούν σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες θα ενημερωθούν εγκαίρως.