Ελλάδα

Η κακοκαιρία σάρωσε τη χώρα – Δραματική διάσωση 21χρονου

22.05.2020 | 20:47 Eνσωμάτωση

Ισχυρότατες καταιγίδες προκάλεσε στη βόρεια Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες βράδυ πολλές περιοχές. Δραματική ήταν η διάσωση ενός νεαρού άνδρα στον Λαγκαδά, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Μια τα ξημερώματα. Χείμαρρος έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης παρασύρει αυτοκίνητο με δύο άτομα. 

Πυροσβέστες μόλις έχουν εντοπίσει τον έναν από τους δυο νεαρούς, και του δίνουν οδηγίες ενώ προσπαθούν να τον εμψυχώσουν. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του 21χρονου, οι πυροσβέστες του ρίχνουν σχοινί και καταφέρνουν να τον τραβήξουν στην όχθη.

Αμέσως μετά ο νεαρός αλλά και ο οδηγός του αυτοκίνητου μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Συγκλονισμένος ο πατέρας του 21χρονου μιλά για την στιγμή που ο γιος τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε βοήθεια.

«Μπαμπά βοήθεια μας πήρε το ποτάμι»

Σύμφωνα με τον πάτερα η στάθμη του χειμάρρου έκανε το παιδί να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στο δέντρο για να σωθεί.

Όλα άρχισαν όταν οι δυο φίλοι προσπάθησαν να περάσουν τον χείμαρρο, και σύμφωνα με τον πατέρα του διασωθέντος, δεν είδαν τα φουσκωμένα νερά από την καταιγίδα. 

Ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το νερό, όμως ο συνοδηγός του οχήματος παρασύρθηκε, και σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων, κατάφερε να κρατηθεί από ένα δέντρο.

Η έντονη κακοκαιρία από χθες το πρωί έως και το απόγευμα είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί ρεκόρ κεραυνών στη βόρεια Ελλάδα. Οι κεραυνοί αγγίξαν τους 6.700, με την πλειονότητά τους να «χτυπούν» στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ενώ σε περιοχές της Κασσάνδρα πολλές ήταν οι κλήσεις για άντληση υδάτων. Η κακοκαιρία έφερε σε Πάτρα και Λάρισα έντονη χαλαζόπτωση.