Οικονομία

Εργαζόμενους τριών ταχυτήτων φέρνουν οι ανακοινώσεις για τα εργασιακά

22.05.2020 | 14:06 Eνσωμάτωση

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πακέτου 24.000.000.000 ευρώ από τον Πρωθυπουργό για την οικονομία, χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ανήσυχοι για τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας που θα έχουμε τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Πλέον θα υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων, όσοι θα συνεχίσουν να είναι σε αναστολή και θα λαμβάνουν 534 ευρώ, αυτοί που θα εργάζονται με ευέλικτη μορφή με απώλεια 20% του εισοδήματός τους και αυτοί που θα συνεχίσουν με το προηγούμενο καθεστώς με πλήρη απασχόληση και κανονικό μισθό.

Αντιδράσεις υπάρχουν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις προτάσεις της κυβέρνησης, καθώς έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος. Περίμεναν πιο γενναιόδωρες φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση.

Σε αυτό που φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση είναι ο συμψηφισμός του ενός τρίτου της απώλειας με έναν μελλοντικό φόρο.

Ψαλίδι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος την οποία θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που δοκιμάζονται από την πανδημία ετοιμάζεται να βάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 30%-50%.

Αυτό σημαίνει ότι ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 100% του κύριου φόρου που ισχύει σήμερα θα μειωθεί στο 70% ή ακόμα και στο 50%.