Ελλάδα

Δραματική διάσωση νεαρού σε χείμαρρο της Θεσσαλονίκης

22.05.2020 | 19:12 Eνσωμάτωση

Είναι λίγο μετά τη 01.00 τη νύχτα της Πέμπτης έξω από τον Λαγκαδά και η επιχείρηση διάσωσης νεαρού που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πυροσβέστες τον έχουν εντοπίσει και προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι πυροσβέστες του ρίχνουν σχοινί και καταφέρνουν να τον τραβήξουν στην όχθη. Λίγο νωρίτερα ο 21χρονος έβαζε όλη του τη δύναμη για να κρατηθεί από τα κλαδιά δέντρου για να σωθεί.

Είναι το τέλος μιας περιπέτειας που άρχισε μισή ώρα νωρίτερα, όταν αυτοκίνητο με δύο άτομα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο οδηγός κατάφερε να βγει όμως το δεύτερο άτομο καρδιοχτύπησε. Όπως και ο πατέρας του.

«Είναι καλά στην υγεία τους. Είμαστε υπόχρεοι».

Οδηγός και συνοδηγός αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους παρά την κακοκαιρία. Όπως είπαν στους πυροσβέστες δεν κατάλαβαν έγκαιρα ότι τα νερά είχαν γίνει απειλητικά για τη ζωή τους.

Οι δύο νεαροί κατάλαβαν τον κίνδυνο όταν ήδη είχαν παγιδευτεί. Η ζωή του συνοδηγού που παρασύρθηκε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων πριν καταφέρει να κρατηθεί από ένα δέντρο, σώθηκε από καθαρή τύχη.

Από χθες το πρωί έως και το απόγευμα, οι κεραυνοί σε ολόκληρη τη χώρα ξεπέρασαν τους 6.700, με τους περισσότερους να πέφτουν στον Θερμαϊκό.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Σε περιοχές της Κασσάνδρας οι κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων ήταν αλλεπάλληλες, ενώ σε Πάτρα και Λάρισα, η κακοκαιρία έφερε έντονη χαλαζόπτωση.