Ελλάδα

Δήμαρχος Μετεώρων στο MEGA: Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες

22.05.2020 | 10:44 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Δήμαρχος Μετεώρων, Θεόδωρος Αλέκος, για το πλήγμα που έχει δεχθεί η περιοχή λόγω κορωνοϊού, αλλά και για τις ετοιμασίες εν όψει του ανοίγματος των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης, αλλά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

«Η υγειονομική κρίση έφερε πολλά δεινά», δήλωσε ο δήμαρχος, ωστόσο παραμένει αισιόδοξος και ευελπιστεί ότι τα πράγματα μόνο καλύτερα θα πάνε από δω και στο εξής.

Το γεγονός ότι δεν είχαν κανένα κρούσμα στο δήμο, τους δίνει δύναμη και κουράγιο, για να υποδεχτούν τους τουρίστες, κυρίως Έλληνες φέτος. Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι πανέτοιμοι.

Τα μοναστήρια ανοίγουν και αυτά τις πόρτες τους στις 10 Ιουνίου, γεγονός σημαντικό για την περιοχή γιατί βασίζεται στον θρησκευτικό τουρισμό. «Με κλειστά μοναστήρια δεν υπάρχει τουριστικό ρεύμα στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τουρίστες,, υποστήριξε πως οι τιμές στα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, θα είναι πιο χαμηλές σε σχέση με πέρσι.