Αθλητικά

Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και ΑΡΗΣ

22.05.2020 | 13:50 Eνσωμάτωση

Την προσεχή Δευτέρα με τηλεδιάσκεψη θα αποφασιστεί αν και πότε θα γίνει η επανέναρξη της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Στο μεταξύ ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την οριστική διακοπή της Μπάσκετ Λιγκ.

Πρωταθλητής στην Μπάσκετ Λιγκ για τη σεζόν 2019-2020 ανακηρύσσεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος δεν υποβιβάζεται. Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που ήταν οι τελευταίοι της βαθμολογίας δεν υποβιβάζονται, ενώ θα προβιβαστούν από την Α2 δύο ομάδες που θα υποδείξει η ΕΟΚ.

Στη σχετική ψηφοφορία η ΑΕΚ τάχθηκε κατά της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό. Όλες οι άλλες ομάδες ψήφισαν υπέρ.

Για την συμμετοχή στην Α1 της προσεχούς περιόδου απαιτείται εγγύηση 60.000 ευρώ και 140.000 ευρώ για το ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Το κατώτατο μπάτζετ θα κυμαίνεται στις 800.000 ευρώ.

Όποια ομάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα συμμετέχει και δεν θα αντικαθίσταται.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωλίγκα την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη όλων των ομάδων και των φορέων για να συζητηθεί αν και πότε θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος.