Ελλάδα

Ανησυχούν οι Παξοί για την τουριστική περίοδο – Ο δήμαρχος μιλά στο MEGA

22.05.2020 | 10:40 Eνσωμάτωση

Από τους Παξούς, ο δήμαρχος του νησιού κ. Σπύρος Βλαχόπουλος μιλά στην εκπομπή «ΜEGA Mag» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το νησί.

Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρεται στο θέμα του τουρισμού και τονίζει πως το βασικό θέμα φέτος θα έχει να κάνει με τους τουρίστες από τη Μ. Βρετανία.

«Με την έναρξη των πτήσεων από την Βρετανία να ξεκινούν μετά τις 15 Ιουλίου, θα είναι δύσκολο για τους Βρετανούς να κάνουν τις διακοπές τους όχι μόνο στους Παξούς αλλά και σε όλη την Ελλάδα», λέει ο δήμαρχος.

Καλύτερη εκτιμά ότι θα είναι η κατάσταση με το τουριστικό ρεύμα από την Ιταλία,  ανάλογα βέβαια με τις οδηγίες που θα υπάρχουν για την είσοδο τουριστών από την γειτονική χώρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πάντως οι προσδοκίες είναι χαμηλές, και όπως λέει ο κ. Βλαχόπουλος, «φέτος θα είμαστε ευχαριστημένοι αν διασωθεί περίπου το 1/3 του κύκλου εργασιών που είχαμε τα προηγούμενα καλοκαίρια».

Η σύνδεση με την Κέρκυρα θα αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς από την ερχόμενη Δευτέρα, αρχικά με λιγότερα δρομολόγια από ό,τι συνήθως.