Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Το «σόου» Πολάκη και η «νοθεία» Παπαγγελόπουλου

21.05.2020 | 13:53 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην Προανακριτική που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Χθες, ο κ. Πολάκης, επιχείρησε να στήσει το δικό του «σόου» στην ειδική επιτροπή της Βουλής που κλήθηκε ως μάρτυρας, μια και ως υπουργός Υγείας, είχε πει ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής με 175 ψήφους για διεύρυνση του σε βάρος του κατηγορητηρίου, με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρεται σε «νοθεία και εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν φανερά» και σημειώνει ότι «όλα αυτά δεν ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και λίστας Λαγκάρντ».

«Η νοθεία στη ψηφοφορία με άκυρα και παράνομα ψηφοδέλτια, η παραβίαση της κάλπης και ο εξαναγκασμός βουλευτών να ψηφίσουν φανερά, δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.