Κόσμος

Τουρκία: Η τουριστική «χείρα φιλίας» προς την Ελλάδα και ο κορωνοϊός

21.05.2020 | 14:03 Eνσωμάτωση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρη,  με τον τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με Τουρκικές πηγές, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας και προβολής του τουρισμού στο Αιγαίο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης,  με τον τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με Τουρκικές πηγές, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας και προβολής του τουρισμού στο Αιγαίο.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στέλνουν πολλούς τουρίστες στην και το αντίστοιχο. Εξάλλου και στο παρελθόν οι δύο χώρες έχουν κάνει κοινές καμπάνιες για τον τουρισμό.

Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Πάντως, χθες, το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε στον Μαργαρίτη Σχοινά, λέγοντας ότι «ομιλεί ως Έλληνας, όχι ως Ευρωπαίος Επίτροπος».

Σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα αυξάνονται, ενώ επιβλήθηκε τετραήμερη ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας τις επόμενες μέρες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, όλοι φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις.