Κόσμος

Το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στα διεθνή ΜΜΕ

21.05.2020 | 20:43 Eνσωμάτωση

Γεγονός πρώτης γραμμής αποτελεί για τον διεθνή Τύπο η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά δίκτυα αναφέρονται στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει την τουριστική αγορά από τις 15 Ιουνίου, χωρίς καραντίνα για όσους έρχονται από χώρες με καλό επιδημιολογικό ιστορικό. Με έκπληξη αλλά και με μία μικρή δόση ζήλιας τα […]

Γεγονός πρώτης γραμμής αποτελεί για τον διεθνή Τύπο η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά δίκτυα αναφέρονται στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει την τουριστική αγορά από τις 15 Ιουνίου, χωρίς καραντίνα για όσους έρχονται από χώρες με καλό επιδημιολογικό ιστορικό.

Με έκπληξη αλλά και με μία μικρή δόση ζήλιας τα διεθνή Mέσα Eνημέρωσης μετέδωσαν την απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει τους τουριστικούς προορισμούς της και σταδιακά να υποδεχθεί τουρίστες.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε τα σχέδια της για επαναλειτουργία των τουριστικών προορισμών της καθώς η απειλή του κορωνοϊού έχει αρχίσει να μειώνεται, επιτρέποντας στους ξένους τουρίστες να την επισκεφτούν από τον επόμενο μήνα», ανέφερε το BBC NEWS.

«Η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει εξωπραγματική επιτυχία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Ένας πληθυσμός περίπου 9 εκατ. είδε μόλις 165 θανάτους και κάτω από 3.000 κρούσματα και δεν έχει πεθάνει ούτε ένας από το υγειονομικό προσωπικό», σημείωσε το ABC NEWS.

Το βρετανικό δίκτυο ITV στάθηκε κυρίως στο θέμα ότι οι Βρετανοί τουρίστες προς το παρόν δεν θα επισκεφτούν τη χώρα μας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βρετανικός Guardian.