Κόσμος

Τα παράξενα του κορωνοϊού: Νοσοκόμες με τρικίνι και λάμα σε ρόλο ντελιβερά

21.05.2020 | 21:09 Eνσωμάτωση

Πολλά τα παράξενα της εποχής του κορωνοϊού, ορισμένα με πικάντικη γεύση, φιγουράρουν κι αυτά στη διεθνή επικαιρότητα, ελαφραίνοντας - όσο είναι δυνατόν - τη βαριά σκιά των ημερών.

Την πειθαρχική ποινή της επίπληξης επέβαλε η διεύθυνση στη νοσοκόμα που μπήκε με αυτή την αμφίεση σε θάλαμο ασθενών στην πόλη Τούλα της Ρωσίας. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι η φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου δεν ήταν προϊόν μοντάζ. Η νοσοκόμα σιωπά για τα κίνητρά της αλλά ρωσικές εφημερίδες γράφουν ότι της έγινε ήδη πρόταση από πρακτορείο μοντέλων.

Ίσως να είναι ό,τι πρέπει για να διαφημίσει την καινούργια μόδα, το τρικίνι, δηλαδή μπικίνι με ασορτί μάσκα προσώπου, που σχεδίασε μια Ιταλίδα ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας μαγιό.

Στα παράξενα της κορωνοεποχής, αυτό το λάμα αντί να βόσκει στις Άνδεις κάνει delivery σε απομακρυσμένες αγροικίες της Ουαλίας. Ο ιδιοκτήτης του έκλεισε τη φάρμα με τα λάμα που διατηρούσε στην περιοχή και ανέλαβε να παραδίδει τις παραγγελίες που κάνουν οι κάτοικοι στο σούπερ μάρκετ.

Στην Ιταλία, εστιατόριο αντικατέστησε τον τιμοκατάλογο με αυτόν τον κώδικα QR, που σαρώνει ο πελάτης με το κινητό του. Έτσι, ο κατάλογος μεταφέρεται στην οθόνη του τηλεφώνου και δίνεται ευκολότερα η παραγγελία. Είναι μια επιπλέον ασφάλεια, πέρα από τις μάσκες και τα γάντια που φορά το προσωπικό, καθώς ο πελάτης δεν χρειάζεται να φυλλομετρήσει, ούτε καν να αγγίξει τον κατάλογο του καταστήματος.

Στη Νέα Υόρκη εφαρμόζεται πιλοτικά η απολύμανση συρμών του μετρό με υπεριώδη ακτινοβολία. Οι συσκευές τοποθετούνται στο εσωτερικό των βαγονιών και εκπέμπουν ακτινοβολία κατά ριπάς για να σκοτώσουν τον ιό, χωρίς να χρειάζεται άλλο συνεργείο καθαρισμού. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται 150 συσκευές. Εάν τα αποτελέσματα κριθούν ικανοποιητικά, θα εξεταστεί η επέκταση αυτής της μεθόδου σε όλο το δίκτυο.